Proteinový jogurt: Skvělý zdroj bílkovin pro zdravou stravu
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
Úvod do tématu ošatek na chleba Pokud jste někdy přemýšleli o tom, jak elegantně a prakticky podávat chléb, určitě vás zajímá téma ošatek na chleba. Tyto ubrusy nejen krásně zdobí váš stůl, ale také chrání chléb před vysycháním a znečištěním. V tomto úvodu do tématu ošatek na chleba se dozvíte více o...
16. 04. 2023
Úvod do sushi rýže Vítejte u našeho úvodu do sushi rýže! Pokud jste fanouškem japonské kuchyně a přitom se ještě nesetkali s pojmem "sushi rýže", právě jste objevili nový svět chutí. Sushi rýže, neboli shari, je speciální druh rýže používaný pro přípravu sushi. Naučte se s námi, jak ji správně vařit, jaké jsou...
15. 04. 2023
Vítejte u receptu na lahodnou gulášovou polévku z mletého masa! Pokud máte rádi kořeněné a chutné polévky plné aroma, jste na správné adrese. Tato polévka je ideální pro každou příležitost a krásně zahřeje i v chladných dnech. Postupujte podle našeho snadno následovatelného receptu a nechte se unést vůní koření a...
15. 04. 2023
Co je kakaové máslo? Kakaové máslo je tuk získaný z kakaových bobů, který má mnoho využití v potravinářském průmyslu a kosmetice. Je známé svou vysokou kvalitou a cennými vlastnostmi, jako jsou hydratace, ochrana pokožky před UV zářením a podpora hojení drobných ranků. Kromě toho se kakaové máslo používá k výrobě...
15. 04. 2023
Popis odrůdy osladiče obecného Osladič obecný je populární potravina v mnoha kuchyních po celém světě. Tento sladký přísadek se používá pro dochucení dezertů, nápojů a dalších pokrmů. Odrůda osladiče obecného, kterou si budeme dnes přibližovat, se vyznačuje svou intenzivní a ovocnou chutí. Její sladidelnost je...
14. 04. 2023
"Kinder dort - sladký zážitek pro milovníky kinder čokolády" Historie kinder dortu Historie kinder dortu se datuje do roku 1968, kdy italská společnost Ferrero vytvořila slavnou kinder čokoládu. O několik let později přišli s geniální myšlenkou - proč nezkombinovat tuto lahodnou čokoládu s klasickým dortem? A tak vznikl...
14. 04. 2023
Úvod do bílého jogurtu Bílý jogurt je oblíbenou potravinou po celém světě. Vyznačuje se charakteristickou krémovou konzistencí a jemnou, kyselkavou chutí. Jedním z hlavních zdrojů výživových hodnot bílého jogurtu jsou probiotické bakterie, které pomáhají udržovat zdravou rovnováhu střevní mikroflóry. V této úvodní...
14. 04. 2023
Sehnat potřebné suroviny Sehnání potřebných surovin je klíčovým krokem pro přípravu šťavnatých karbanátků. Bez správných ingrediencí nemůžeme zajistit dokonalou chuť a konzistenci této lahodné speciality. Proto neváhejte a podívejte se na seznam následujících surovin: - mleté maso (hovězí nebo vepřové) -...
13. 04. 2023
Co je to indukční vařič a jak funguje Indukční vařič je moderní kuchyňský spotřebič, který svým uživatelům umožňuje připravovat jídlo rychle a snadno. Na rozdíl od tradičních elektrických nebo plynových vařičů, indukční vařič používá elektromagnetickou energii k ohřevu nádobí. Jak to funguje? Indukční...
13. 04. 2023
Co jsou pappardelle? Pappardelle jsou široké těstoviny pocházející z Toskánska v Itálii. Jsou podobné lasagním, ale mají širší proužky a jsou obvykle vařené samostatně, ne ve vrstvách. Pappardelle jsou vyrobené z vajec a mouky a mají bohatou, nasycenou chuť. Tyto těstoviny se tradičně podávají s různými omáčkami,...
13. 04. 2023