CBG olej: Vše o zázračném kanabinoidu
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
Úvod do problematiky měření teploty masa Měření teploty masa je důležitou součástí vaření. Pomocí správného teploměru na maso můžeme zajistit, že je maso uvařeno dostatečně a bezpečně k jídlu. V této úvodní části se budeme zabývat základními principy měření teploty masa a jak vybrat ten správný teploměr pro...
16. 06. 2023
Co je kukuřičný škrob? Kukuřičný škrob je v potravinářství důležitou surovinou, která se získává z kukuřičného zrna. Jedná se o bílý prášek bez chuti a bez vůně, který má schopnost sloužit jako hustící činidlo pro různé pokrmy. Kukuřičný škrob se používá například k přípravě pudinků, krémů,...
15. 06. 2023
Co je šrucha zelná? Šrucha zelná je chutná a oblíbená součást české kuchyně, kterou najdeme v mnoha tradičních receptech. Jedná se o pokrm z bílého zelí, které se nastrouhá na tenké proužky, osolí se a nechá se lehce nakynout. Poté se smíchá s jemně nakrájenou cibulí a zalije octem či citronovou šťávou. Někdy se...
14. 06. 2023
Příprava ingrediencí Příprava ingrediencí pro hermelín v troubě Každý správný kuchař ví, že klíčem ke skvělému jídlu je důkladná příprava surovin. Při přípravě hermelínu v troubě není výjimkou. Zde jsou kroky, které byste měli udělat při přípravě ingrediencí. 1. Nakrájejte sýr Hermelín na stejnou...
13. 06. 2023
Představujeme vám nejnovější řešení pro bydlení: lednici bez mrazáku. Tento inovativní kus technologie přináší do vašeho domova praktičnost a pohodlí. Nejenže ušetříte prostor, ale také si užijete klidné momenty bez ruchu z mrazáku. V tomto článku se dozvíte více o jedinečných vlastnostech této lednice a jak vám...
12. 06. 2023
Úvod do receptu na žloutkové věnečky Žloutkové věnečky jsou křehké a lahodné cukroví, které získávají svůj název díky specifickému tvaru. Tato sladká pochoutka je oblíbená po celém světě a její chuť si zamilujete na první kousnutí. Připravte se na to, že se stanou vaším novým oblíbeným dezertem! Zde je úvod...
11. 06. 2023
"Jste připraveni skočit do světa vynikajících chutí? Přinášíme Vám recept na jedno z nejoblíbenějších jídel v České republice - langoše bez kynutí! Tuto lahůdku si můžete snadno připravit doma a být skvělým kuchařem pro Vaši rodinu a přátelé. Následujte náš krok za krokem recept a užijte si svou vlastní verzi...
10. 06. 2023
Vítejte u receptu na lahodnou pomazánku! Naučíme vás, jak připravit dokonalý krémový dip pro vaše chlebíčky, tousty nebo celozrnné pečivo. Sledujte postup a užijte si skvělou chuť této domácí speciality. Ingredience Ingredience pro pomazánku: - 200 g tučného tvrdého sýra - 100 g másla - 2 stroužky česneku - 1 lžička...
09. 06. 2023
Vážení návštěvníci, rádi bychom Vás přivítali u dnešního tématu - hovězí pečeně. Tento oblíbený pokrm si zaslouží naší pozornost a my Vám v tomto úvodu chceme přiblížit jeho historii, přípravu a nejlepší doprovodné přílohy. Připojte se k nám a podlehněte vůni lahodné hovězí pečeně! Výběr masa pro...
08. 06. 2023
Úvod do tématu "cana" "Cana" je tradiční nádoba na pití, která se používá v mnoha zemích po celém světě. Tato jedinečná nádoba má obvykle zaoblený tvar a vyrábí se z různých materiálů, jako jsou hlína, kov nebo dřevo. Cany jsou oblíbené zejména v Jižní Americe, kde jsou často zdobené různými vzory a barvami....
07. 06. 2023