Vytěžte maximum z ovoce a zeleniny s revolučním odšťavňovačem: Zdraví a chuť na talíři!
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
Úvod do smaženek Smaženky jsou chutným a oblíbeným druhem smaženého jídla, který najdeme v české kuchyni. Pokud se chystáte vařit smaženky poprvé, nebo si jen chcete osvěžit paměť ohledně základních postupů při jejich přípravě, přečtěte si tento úvod do smaženek. Zjistíte zde, co jsou to smaženky, jakými...
22. 06. 2023
Úvod k receptu na kvasnicovou pomazánku Kvasnicová pomazánka je lahodný a zdravý pokrm, který se snadno připravuje. Tato pomazánka je ideální jako svačina nebo večeře, ať už doma, v práci či na cestách. S tímto receptem na kvasnicovou pomazánku budete mít možnost si sami připravit chutnou a zdravou alternativu ke...
21. 06. 2023
Úvod do tartaletky receptu Vítáme vás u našeho vynikajícího receptu na tartaletky! Pokud hledáte lahodnou a originální pochoutku pro svou večeři nebo oslavu, jste na správném místě. Tento recept je snadný a rychlý, a přesto dokonale ukáže vaše kuchařské umění. Sledujte náš postup a užijte si skvělou chuť...
20. 06. 2023
"Uvedení do světa šneků z listového těsta: chuťová lahůdka plná slaných pochoutek." Ingredience Ingredience pro šneky z listového těsta: - 1 balení listového těsta - 100 g uzeného boku - 1 střední cibule - 2 stroužky česneku - 1 vejce - sůl a pepř podle chuti Poznámka: Ingredience jsou určeny pro přípravu šneků z...
19. 06. 2023
"Sladká chuť pro každou příležitost - Představujeme vám lahodný koláč s pudinkem!" Seznam surovin Seznam surovin pro koláč s pudinkem: - 200g hladké mouky - 100g krupicového cukru - 120g másla - 2 vejce - 1 vanilkový pudinkový prášek - 500ml mléka Tato kombinace surovin vytvoří lahodný koláč s pudinkem, kterým...
18. 06. 2023
Vítejte v našem receptu na lahodné jablečné řezy! V tomto článku se dozvíte jednoduchý a osvědčený způsob, jak si připravit ty nejchutnější jablečné řezy doma. Bude to pro Vás perfektní dezert pro každou příležitost - od rodinných oslav až po romantickou večeři. Nenechte si ujít tento skvělý...
17. 06. 2023
Úvod do problematiky měření teploty masa Měření teploty masa je důležitou součástí vaření. Pomocí správného teploměru na maso můžeme zajistit, že je maso uvařeno dostatečně a bezpečně k jídlu. V této úvodní části se budeme zabývat základními principy měření teploty masa a jak vybrat ten správný teploměr pro...
16. 06. 2023
Co je kukuřičný škrob? Kukuřičný škrob je v potravinářství důležitou surovinou, která se získává z kukuřičného zrna. Jedná se o bílý prášek bez chuti a bez vůně, který má schopnost sloužit jako hustící činidlo pro různé pokrmy. Kukuřičný škrob se používá například k přípravě pudinků, krémů,...
15. 06. 2023
Co je šrucha zelná? Šrucha zelná je chutná a oblíbená součást české kuchyně, kterou najdeme v mnoha tradičních receptech. Jedná se o pokrm z bílého zelí, které se nastrouhá na tenké proužky, osolí se a nechá se lehce nakynout. Poté se smíchá s jemně nakrájenou cibulí a zalije octem či citronovou šťávou. Někdy se...
14. 06. 2023
Příprava ingrediencí Příprava ingrediencí pro hermelín v troubě Každý správný kuchař ví, že klíčem ke skvělému jídlu je důkladná příprava surovin. Při přípravě hermelínu v troubě není výjimkou. Zde jsou kroky, které byste měli udělat při přípravě ingrediencí. 1. Nakrájejte sýr Hermelín na stejnou...
13. 06. 2023