Šťavnaté řízky v troubě: recept na dokonalou chuťovku pro celou rodinu!

Řízky V Troubě

Seznam ingrediencí

Seznam ingrediencí pro řízky v troubě:

- 4 kousky vepřového řízečku

- 1 vejce

- 1 hrnek strouhanky

- ½ hrnku hladké mouky

- 1 lžička soli

- 1 lžička mleté papriky

- 1 lžička česneku v prášku

- ½ hrnku mléka

- olej na pečení

Připravte si tyto ingredience a pusťte se do přípravy skvělých řízků v troubě!

Příprava masa na řízky

Pokud chcete připravit dokonalé řízky v troubě, je klíčové začít s kvalitním a dobře připraveným masem. Zde najdete návod, jak připravit maso na řízky, které budou šťavnaté a měkké.

1. Vyberte si kvalitní maso - ideální jsou plátky z vepřového nebo kuřecího masa.

2. Omyjte maso pod tekoucí vodou a potom ho osušte papírovým ubrouskem.

3. Položte plátek masa mezi dvě vrstvy igelitu nebo potravinářské fólie a lehce jej naklepeme paličkou na maso nebo speciálním klepadlem pro jemnější řízky.

4. Pokud chcete řízky ochutnat solí či pepřem, proveďte to právě teď.

5. Plátky masa obalte ve strouhance (ideálně hrubší), vejci a nakonec v další vrstvě strouhanky.

Vaše maso pro řízky je teď perfektně připravené! Nyní už jen stačí masové plátky pečlivě položit na plech s pečicím papírem a péct je přibližně 20 minut na 180 stupňů Celsia. Po upečení si můžete vychutnat dokonalé řízky v troubě!

Příprava strouhanky

Pokud chcete připravit nejlepší řízky v troubě, je důležité věnovat pozornost i přípravě strouhanky. Zvlášť pokud toužíte po křupavé a chutné kůrce, která dokonale zvýrazní chuť samotného masa. Sledujte tuto jednoduchou a osvědčenou přípravu strouhanky pro vaše řízky v troubě:

1) Nadrobno nastrouhejte jednu až dvě housky (cca 100 gramů).

2) Přidejte pár lžic polohrubé mouky a lehce promíchejte.

3) V misce rozmíchejte vejce se solí podle chuti.

4) Každý kousek masa obalte nejprve ve směsi mouky a strouhanky, pak ve vejci a nakonec opět v mouce s strouhankou.

Hotové řízky dejte do trouby podle receptu a uvidíte, jak se křupavá strouhanka dokonale sladí s měkkým masem. Dobrou chuť!

Příprava směsi na obalování

Pokud chcete připravit vynikající řízky v troubě, nezapomeňte na správnou přípravu směsi na obalování. Tato směs totiž zajistí, že vaše řízky budou mít křupavý a chutný povrch. Pro přípravu směsi budete potřebovat strouhanku, mouku a koření podle svého gusta. Směs promíchejte a následně ji použijte k obalení nakrájených řízků. Po upečení v troubě se můžete těšit na skvělé řízky s dokonalým křupavým povrchem. Dobrou chuť!

Obalení řízků

Jak obalit řízky pro dokonalý výsledek? Zde je návod na správné obalení řízků, které budou krásně křupavé a lahodné. V prvním kroku si připravte tři misky - do prvního dáte hladkou mouku, do druhé rozmícháte vejce a do třetí nastrouháte strouhanku. Poté nakrájejte maso na plátky, osolte a opepřete podle chuti. Plátky nejprve obalte v mouce, potom vajíčku a nakonec ve strouhance. Obalené řízky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé. A voilà - křupavé řízky jsou hotové!

Pečení řízků v troubě

Pečení řízků v troubě je jednoduchý a oblíbený způsob, jak si užít lahodné kousky masa i ve chvílích, kdy venku fouká nepříjemný vítr nebo prší. V tomto receptu se dozvíte, jaké suroviny budete potřebovat a jak připravit šťavnaté a křupavé řízky plné chuti. Stačí vzít kousek masa, obalit ho v trojobalu, zalít vejcem a posypat strouhankou. Potom už jen stačí dát řízky do trouby na 25 minut a můžete se těšit na dokonalou chuť!

Servírování a doporučení k podávání

Servírování a doporučení k podávání

Když máte připravené lahodné řízky v troubě, je důležité myslet i na to, jak je podat a s čím je kombinovat. Zde jsou některé návrhy na servírování a doporučení k podávání:

- Podávejte řízky s bramborovým kaší, rýží nebo těstovinami.

- Kromě zeleniny můžete přidat i zelí nebo okurky nakládané.

- Nezapomeňte na omáčku! Ke řízkům se hodí např. houbová omáčka, smetanová omáčka s paprikou nebo rajčatový protlak.

- Pokud chcete ušetřit na kaloriích, můžete podat řízky spolu se salátem.

Nyní již víte, jak servírovat a co k tomu připravit. Dobrou chuť!

Publikováno: 29. 06. 2023

Kategorie: vaření

Autor: Zdeněk Černýk

Tagy: řízky v troubě | recept na řízky v troubě