Nektarinka

Sladká a šťavnatá: Nektarinka je královnou letních dnů

Původ a historie nektarinky Nektarinky, tyto sladké a šťavnaté plody, často považujeme za křížence broskve a švestky. Ve skutečnosti je to však trochu jinak. Nektarinka je ve skutečnosti příbuzná broskve a vznikla přirozenou mutací. To znamená, že se jedná o broskev s hladkou slupkou, která postrádá typické ochlupení....

Narozeninový Dort

Narozeninový dort, který ohromí vaše hosty!

Historie narozeninových dortů Počátky slavení narozenin s dorty sahají hluboko do minulosti. Starověcí Egypťané jsou považováni za jedny z prvních, kteří pekli sladké koláče na oslavu významných událostí, ačkoli se nejednalo o dorty, jak je známe dnes. Tyto koláče byly spíše ploché chleby slazené medem a kořením. V...

Obrácené Řízky

Obrácené řízky: Chuť, která vás dostane!

Co jsou obrácené řízky? Tradiční smažené řízky s nádivkou všichni dobře známe. Co ale ty obrácené? V čem se liší? Obrácené řízky jsou vlastně tak trochu naruby. Zatímco u klasiky obalujeme maso v trojobalu, u obrácených řízků je to naopak. Nádivka se obalí v trojobalu a teprve poté se obalí plátkem masa. Díky...

Skořicové Cukroví

Vůně Vánoc: Recepty na to nejlepší skořicové cukroví

Vánoční klasika Vůně skořice neodmyslitelně patří k prosincové atmosféře a pro mnohé z nás evokuje vzpomínky na dětství a Vánoce u babičky. Skořicové cukroví, ať už ve formě křehkých rohlíčků, voňavých hvězdiček nebo tradičních perníčků, zkrátka k adventu patří. Právě skořice dodává těmto dobrotám...

Hrstková Polévka

Zahřejte se s lahodnou a sytou hrstkovou polévkou!

Co je hrstková polévka? Hrstková polévka, známá také jako „polévka z toho, co dům dal“, je tradiční česká polévka, která v sobě snoubí jednoduchost a výtečnou chuť. Její krása spočívá v tom, že neexistuje jeden jediný správný recept. Základ tvoří vývar, ať už masový, zeleninový nebo houbový, do kterého se...

Dvanáctník

Tajemství dokonalého cukroví: Tipy a triky na nejlepší dvanáctník.

Co je dvanáctník Dvanáctník, neodmyslitelná součást tradičního českého vánočního cukroví, v sobě skrývá symboliku dvanácti měsíců v roce. Těchto dvanáct druhů cukroví se pečlivě vybíralo a každý kousek měl zajistit štěstí a hojnost v následujícím roce. Tradice pečení dvanáctníku sahá až do pohanských...

Tvarohová Náplň

Tajemství dokonalé tvarohové náplně

Tvarohová náplň: Klasika české kuchyně Tvarohová náplň, to je synonymum pro poctivou českou klasiku. Ať už ji znáte z buchet od babičky, koláčů z pekárny nebo si ji s láskou připravujete doma, jedno je jisté – její lahodná chuť a sametová konzistence si podmanily už nejednoho milovníka sladkých dezertů. Tajemství...

Maltézáček

Maltézáček: Sladká vzpomínka na dětství, která nikdy neomrzí

Historie cukrovinek Maltézáček Maltézáček, kulatá sladkost s mléčnou náplní obalená v křupavé polevě, patří mezi oblíbené cukrovinky již několik generací. Historie této pochoutky sahá až do roku 1948, kdy byla poprvé vyrobena v tehdejším Československu. Původně se prodávala pod názvem „Bonbon s mléčnou...

Těsto

Tajemství dokonalého těsta: Tipy a triky pro pečení jako od babičky.

Základní ingredience těsta Suroviny na pečení jsou jako stavební kameny, z nichž každá přináší do těsta specifické vlastnosti. Mezi ty nejzákladnější patří mouka, která tvoří základní kostru těsta. Mouka obsahuje lepek, bílkovinu zodpovědnou za pružnost a nadýchanost. Dále je to cukr, jenž dodává sladkost a...