Recept na lahodný hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem: Vyzkoušejte tento jednoduchý způsob přípravy!

Hrnkový Koláč S Tvarohem A Pudinkem

Seznámení s receptem hrnkového koláče s tvarohem a pudinkem.

Hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je oblíbeným dezertem pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. Tato kombinace tvarohu a pudinku vytváří krémovou vrstvu, která se skvěle doplňuje s křehkým těstem. Tento recept je ideální pro ty, kteří si rádi pochutnají na sladké dobrotě bez zdlouhavé přípravy. Stačí jen pár surovin a hrnek na míchání, a můžete se pustit do pečení tohoto lahodného koláče.

Potřebné suroviny pro přípravu koláče.

Potřebné suroviny pro přípravu hrnkového koláče s tvarohem a pudinkem jsou následující:

- 1 hrnek hladké mouky

- 1/2 hrnku krupicového cukru

- 1/2 hrnku oleje

- 1 vejce

- 1 vanilkový pudinkový prášek

- 500 g tvarohu

- šťáva z 1 citronu

- kůra z 1 citronu

- 1 lžička prášku do pečiva

Tyto suroviny vám pomohou vytvořit lahodný a nadýchaný koláč, který si zamilují všichni milovníci dezertů. Pamatujte, že kvalitní suroviny jsou základem každého úspěšného receptu, takže vybírejte s láskou a pečlivostí.

Postup přípravy krok za krokem.

Postup přípravy krok za krokem:

1. Nejprve si připravíme potřebné suroviny: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 balení vanilkového pudinku, 1 balení prášku do pečiva, 250 g tvarohu, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje a trochu másla na vymazání formy.

2. Ve velké míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej a promícháme dohladka těsto.

3. Vymažeme formu máslem a nalijeme do ní polovinu těsta.

4. Tvaroh smícháme s pudinkem a rozetřeme na první vrstvu těsta.

5. Na tvarohovou vrstvu nalejeme zbylé těsto a urovnáme povrch.

6. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut nebo dokud není zlatavý.

7. Hotový koláč necháme vychladnout a můžeme podle chuti posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit ovocem.

Tímto jednoduchým postupem získáte lahodný hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem, který jistě potěší vaše chuťové buňky!

Důležité tipy a triky pro dokonalý výsledek.

Důležité je použít kvalitní tvaroh s vyšším obsahem tuku pro lepší konzistenci koláče. Při přípravě pudinkové vrstvy je důležité nevařit pudink příliš dlouho, aby zůstal krémový. Koláč může být ozdoben čerstvým ovocem jako jahody nebo maliny pro osvěžující chuť. Pokud preferujete intenzivnější chuť, můžete do tvarohové směsi přidat trochu citronové kůry. Při podávání doporučujeme posypat koláč moučkovým cukrem a podávat s šlehačkou či vanilkovým krémem. Aby se zachovala vlhkost, skladujte koláč v uzavřené nádobě v lednici. Tímto způsobem si uchová svou lahodnou chuť déle a bude stále vláčný.

Možnosti variací receptu a přizpůsobení podle osobních preferencí.

Existuje mnoho způsobů, jak upravit tento recept podle osobních preferencí a chuťových preferencí. Místo pudinku vanilkové příchuti můžete vyzkoušet pudink čokoládový nebo jinou oblíbenou variantu. Tvaroh lze nahradit mascarpone nebo smetanovým sýrem pro bohatší a krémovější chuť. Do těsta můžete přidat rozinky, ořechy nebo kousky ovoce podle vašeho gusta. Pokud preferujete sladší dezert, přidejte více cukru do těsta nebo ozdobte koláč polevou z čokolády nebo ovocem. Vaše fantazie je jedinou mezní!

Pro optimální chuťový zážitek doporučujeme podávat hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem ještě teplý, ideálně s kopečkem šlehačky nebo kuličkou vanilkové zmrzliny. Tímto způsobem dokonale vynikne jeho krémová konzistence a lahodná chuť. Pokud byste přece jen měli nějaké kousky koláče přebytečné, lze je skvěle uložit do hermeticky uzavřené nádoby v lednici, kde vydrží až několik dní. Před podáním doporučujeme krátce zahřát v troubě nebo mikrovlnce, aby se koláč znovu prohřál a zachoval si svou vlhkost. Takto připravený hrnkový koláč bude stále chutný a dokonale lahodný i po několika dnech uložení.

Publikováno: 31. 05. 2024

Kategorie: kuchyně