Proteinový jogurt: Skvělý zdroj bílkovin pro zdravou stravu
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
Výběr ovoce pro dort Při výběru ovoce na váš dort se fantazii meze nekladou. Vybírejte plody, které jsou v sezóně a lokální, budou chutnější a voňavější. Pro svěží chuť se hodí jahody, maliny, borůvky, rybíz nebo angrešt. Exotické ovoce jako mango, ananas, kiwi nebo banán dodá dortu sladší a výraznější chuť....
03. 10. 2024
Co je tarhona? Tarhona je druh těstoviny pocházející z Maďarska. Vyznačuje se drobnými, zrníčky podobnými tvary, které jí daly i jméno – „tarhonya“ v maďarštině znamená „rýže“. Připravuje se z mouky, vajec a vody, ačkoliv některé recepty mohou obsahovat i další ingredience, jako je sůl nebo olej. Tarhona se...
22. 09. 2024
Klasika: Karbanátky a sekaná Mleté maso je stálicí českých kuchyní a není divu. Je dostupné, dá se z něj připravit nespočet jídel a chutná prostě skvěle. Mezi nejoblíbenější recepty z mletého masa patří bezesporu karbanátky a sekaná. Tyto klasiky nesmí chybět na žádném nedělním obědě a evokují v nás vzpomínky...
16. 09. 2024
Původ a historie štrúdlu Štrúdl, ten lahodný dezert z tenkého cesta a ovocnej náplne, má dlhú a zaujímavú históriu. Hoci sa často spája s rakúskou kuchyňou, jeho korene siahajú až do Byzantskej ríše. Prvé zmienky o podobných jedlách, teda tenkom ceste plnenom orechmi a medom, pochádzajú už z 9. storočia. Počas tureckej...
13. 06. 2024
Vývrtka: Klasika do kuchyně Vývrtka, nezbytný pomocník v každé kuchyni, slouží k otevírání lahví vína již po staletí. Existuje mnoho druhů vývrtek, od jednoduchých až po sofistikované modely s pákovým mechanismem. Mezi nejoblíbenější patří klasická křídlová vývrtka, která se snadno používá a je cenově...
12. 06. 2024
Historie grogu Grogu, milovaný "Baby Yoda" fanoušky po celém světě, má minulost zahalenou tajemstvím. Víme, že pochází ze stejného druhu jako mistr Yoda, ale detaily jeho původu zůstávají neznámé. Narodil se v roce 41 BBY, tedy před pádem Galaktické republiky. Jeho raný život a výcvik v Síle jsou záhadou, ale víme, že...
11. 06. 2024
Klasické recepty s mletým masem Mleté maso je stálicí českých kuchyní a není divu! Jeho příprava je rychlá, snadná a skýtá nepřeberné možnosti úprav. Klasikou, která nikdy neomrzí, jsou bezesporu karbanátky. Stačí smíchat mleté maso s vejcem, strouhankou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, usmažit dozlatova a...
10. 06. 2024
Snadná a rychlá pochoutka Toužíte po něčem dobrém, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Máme pro vás řešení! Existuje spousta receptů na snadné a rychlé pochoutky, které uspokojí vaše chuťové buňky a nezaberou vám příliš času. Zkuste třeba špenátový quiche, který je fakt božský, nebo zapečené toasty s...
09. 06. 2024
Mangold: Král listové zeleniny Mangold si právem získává na popularitě a stává se stálicí českých zahrádek i kuchyní. Tato listová zelenina, příbuzná řepě a špenátu, je nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty. Obsahuje vitamíny K, A a C, kyselinu listovou a minerály jako draslík a hořčík. Mangold je všestranný...
08. 06. 2024
Výběr surovin pro lahodné jídlo Klíčem k lahodnému jídlu jsou kvalitní suroviny. Nebojte se zeptat na původ masa, zeleniny a ovoce. Sezónní a lokální produkty zaručí nejen čerstvost, ale i plnou chuť. Nebojte se experimentovat s novými druhy zeleniny, bylinek a koření. Pamatujte, že i zdánlivě obyčejné jídlo, jako jsou...
07. 06. 2024