Ořechový Dort

Ořechový dort: Tajemství dokonalé chuti, které si zamilujete

Historie ořechového dortu Ořechové dorty, ty sladké poklady s bohatou chutí a vůní, mají dlouhou a fascinující historii sahající až do starověku. Ořechy, jako jsou vlašské ořechy, lískové ořechy a mandle, byly ceněny pro svou chuť a nutriční hodnotu již od nepaměti a brzy se staly oblíbenou ingrediencí v dezertech. V...

Ossobuco

Ossobuco: Italská klasika, která vás dostane!

Co je ossobuco? Ossobuco, italsky „dutá kost“, je tradiční italské jídlo z telecího masa. Připravuje se z plátků telecího hlezna, které se dusí do měkka na víně a zeleninovém vývaru. Ossobuco pochází z Milána, hlavního města Lombardie v severní Itálii, a je považováno za jeden z kulinářských skvostů regionu....

Batáty

Batáty: Sladká cesta ke zdraví a skvělé chuti

Co jsou batáty? Batáty, často mylně označované jako sladké brambory, jsou hlízy pocházející z tropických oblastí Ameriky. Ačkoliv se jejich chuť může zdát nasládlá, s bramborami, které známe z našich zahrádek, je botanicky nespojují žádné příbuzenské vztahy. Batáty se vyznačují tenkou slupkou, která může mít...

Orechy Recept

Ořechové recepty, které vás dostanou!

Chuť a vůně ořechů Ořechy, to není jen zdroj zdravých tuků a bílkovin, ale také exploze chutí a vůní, které dokáží pozvednout kdejaký recept. Křupavé lískové ořechy dodají dezertům příjemnou sladkost a nasládlou vůni, která se krásně snoubí s čokoládou. Vlašské ořechy zase v sobě ukrývají zemitější,...

Quiche Recept

Nadýchaný a chutný: Dokonalý quiche recept, který si zamilujete

Klasický recept na quiche Quiche, ten slaný koláč s francouzským šarmem, je skvělou volbou pro lehký oběd, večeři nebo i slavnostnější příležitost. Jeho krása spočívá v jednoduchosti a variabilitě. Základ tvoří křehké těsto a náplň z vajec a smetany, do které se pak přidávají nejrůznější ingredience podle...

Bramborový Salát Recept

Tajemství dokonalého bramborového salátu: Recept, který vás dostane!

Ingredience na bramborový salát Na přípravu tradičního českého bramborového salátu budete potřebovat několik klíčových ingrediencí. Základem jsou samozřejmě brambory, a to ideálně typu A nebo B, které se nerozvaří. Dále si připravte majonézu, tu můžete použít kupovanou, nebo si ji vyrobit doma podle vlastní chuti....

Svarak Recept

Zahřejte se u voňavého svařáku: Vyzkoušejte náš recept!

Ingredience na svařák Na přípravu lahodného svařáku, který vás zahřeje v chladných dnech, budete potřebovat několik klíčových ingrediencí. Základem je samozřejmě kvalitní červené víno. Volte spíše sušší odrůdy, jako je Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Sladší vína by mohla svařák učinit příliš...

Tabasco

Tabasco: Kapky ohně, které rozpálí vaše chuťové pohárky

Historie omáčky Tabasco Příběh omáčky Tabasco se začal psát v polovině 19. století na Avery Island v Louisianě. Právě zde si Edmund McIlhenny, původem bankéř z Marylandu, založil po americké občanské válce plantáž. Mezi jeho vášně patřilo i pěstování papriček, zejména odrůdy Capsicum frutescens, dnes známé jako...

Nektarinka

Sladká a šťavnatá: Nektarinka je královnou letních dnů

Původ a historie nektarinky Nektarinky, tyto sladké a šťavnaté plody, často považujeme za křížence broskve a švestky. Ve skutečnosti je to však trochu jinak. Nektarinka je ve skutečnosti příbuzná broskve a vznikla přirozenou mutací. To znamená, že se jedná o broskev s hladkou slupkou, která postrádá typické ochlupení....