Buchta s jablky: Neodolatelná sladká pochoutka pro každou příležitost

Buchta S Jablky

"Osladíte si den s námi - představujeme vám neodolatelnou buchtu s jablky!"

Ingredience

Ingredience pro buchtu s jablky jsou následující:

- 2 a 1/2 šálky hladké mouky

- 2 lžičky kypřícího prášku

- 1/2 lžičky soli

- 3/4 šálku cukru

- 1/2 šálku másla (rozpuštěného)

- 2 velká vejce

- 1 šálek mléka

- 3 středně velká jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na menší kousky)

- 1 lžička skořice

Toto množství ingrediencí by mělo stačit na přibližně osm porcí buchty s jablky. Pamatujte si, že správný poměr ingrediencí je důležitý pro úspěch receptu.

Postup přípravy těsta

Postup přípravy těsta pro buchtu s jablky je velmi snadný. Stačí smíchat mouku, cukr, sůl a kypřící prášek v misce. Poté přidejte nastrouhaná jablka, vejce a mléko a směs důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto beze hrudek. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu více mléka.

Hotové těsto nalijte do vymazaného plechu a upečte v troubě při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu asi 30 minut nebo dokud není buchta zlatavá a pečená.

Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte pár minut vychladnout. Potom můžete krájet na porce a podávat s šlehačkou či ovocem podle chuti. Dobrou chuť!

Postup přípravy náplně

Postup přípravy náplně pro buchtu s jablky je jednoduchý a rychlý. Začněte tím, že oloupete a nakrájíte na malé kousky 3 středně velká jablka. Poté smíchejte jablka s 2 lžícemi cukru, 1 lžičkou skořice a malým množstvím citronové šťávy.

Následně připravte těsto na buchtu podle receptu a dejte ho do formy na pečení. Na vrchol těsta rozetřete připravenou náplň z jablek.

Pečte buchtu v troubě při teplotě 180°C asi 30-40 minut, dokud nezhnedne a nezíská křupavou konzistenci.

Po vychladnutí můžete buchtu posypat moučkovým cukrem a podávat jako dezert nebo sladkou snídani. Dobrou chuť!

Sestavení buchty

Sestavení Buchty s Jablky

Buchta s jablky je tradiční sladké jídlo, které snoubí chutě příjemně měkkého těsta a sladkého kyselkavého jablka. S následujícím postupem budeš schopen/na sestavit perfektní buchtu s jablky i v pohodlí své domácnosti.

1) Nejdřív si připrav těsto: smíchej 500g hladké mouky, 70g cukru a lžičku soli do misky. Za stálého míchání přidávej postupně mléko (cca 250ml), dvě vejce a nakonec rozpuštěné máslo (cca 100g). Těsto dobře propracuj ručně nebo pomocí robotu na těsto, dokud se nestane hladkým a nelepivým.

2) Hrst jablek oloupej a pokrájej na malé kostičky. Smíchej je s dvěma lžícemi cukru a jednou čajovou lžičkou skořice.

3) Těsto rozděl na dvě části - jednu v poměru 2:3, druhou v poměru 1:3. Menší kuličku tlač dlaní do rádiusu formy, kterou budeš buchtu péct (nejlépe na plechu vyloženém pečícím papírem). Na tuto kuličku nalož jablka.

4) Větší kuličku rozválej na poměrně tenký plát a nech pod ním narůst po dobu 5-10 minut. Poté opatrně přelož tenký plát na jablka a celou buchtu dobře uzavři. Nechte buchtu zprudka narůst, aby byla nakonec pečená dokonale měkká.

5) Předehřej troubu na 180°C a dej buchtu péct do rozpálené trouby. Pečte asi 25-30 minut, dokud není krásně zlatavá.

6) Hotovou buchtu nechte krátce vychladnout a nakonec ji posypte moučkovým cukrem. Teď už jen stačí servírovat a připravit se na skvělé chvíle s tímto lahodným pokrmem!

Pečení buchty

Pokud jste milovník sladkých dobrot, určitě si oblíbíte buchty s jablky! Tyto vynikající pečené pochoutky jsou ideální pro každou příležitost - od snídaně až po odpolední svačinu. S krásným aroma korínka a křupavým kaldounem jsou tyto buchty doslova neodolatelné! Ať už si je dopřejete samy nebo je podáte svým přátelům, určitě budete nadšeni z tohoto klasického českého pokrmu. Tak si na srdečné pečení buchet s jablky dejte pozor, protože jedna bude mít málo!

Dochucení buchty

Dochucení buchty není žádný problém! Pokud máte rádi sladké, můžete buchtu posypat cukrem a skořicí. Pokud se chcete ponořit do vánoční atmosféry, můžete přidat kousek sušeného ovoce nebo pomerančovou kůru. Pro milovníky čokolády doporučujeme rozpustit trochu čokolády a buchtu potřít. Možností je opravdu mnoho - záleží jen na vaší fantazii!

Závěr: Pokrm, který si zamilujete - buchta s jablky.

Publikováno: 24. 05. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Zdeněk Černýk

Tagy: buchta s jablky | jídlo