Proteinový jogurt: Skvělý zdroj bílkovin pro zdravou stravu
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
Proteinový jogurt je v poslední době velmi populární potravinou u lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si své tělo v...
CBG, neboli kanabigerol, je jeden z kanabinoidů, který se získává extrakcí z rostliny konopí. Podobně jako známější CBD (kanabidiol)...
Vítejte v našem průvodci odšťavňovači! Pokud hledáte zdravější a chutnější alternativu k limonádám a sladkým nápojům, případně...
Příprava a vaření vejce na tvrdo Příprava a vaření vejce na tvrdo je jednoduchý proces, který vyžaduje správnou techniku a časování. Nejprve si vyberte čerstvá vejce, která jsou nejlépe vhodná pro vaření na tvrdo. Poté připravte hrnec s vodou a přiveďte ji k varu. Přidání soli do vody pomůže snadněji oloupat vejce....
28. 12. 2023
Co je Modena? Modena je malebné italské město, které se nachází v regionu Emilia-Romagna. Je známé především díky svým lahodným gastronomickým specialitám. Modena je rodištěm slavného parmazánu a také balsamického octa, který je jedním z nejznámějších produktů této oblasti. Místní kuchyně je bohatá na chutné a...
28. 12. 2023
Co je mleté maso a jak ho připravit Mleté maso je druh masa, který je rozemletý na menší kousky. Nejčastěji se používá hovězí, vepřové nebo kuřecí maso. Připravit mleté maso je snadné - stačí si zakoupit kvalitní kus masa a pomocí mlýnku na maso ho rozemlít na jemnou konzistenci. Při přípravě mletého masa je...
17. 12. 2023
Co je to "potten pannen" a jak funguje? Keramická pánev je moderní kuchyňský nástroj, který se stává stále populárnějším. Ale co je to vlastně "potten pannen" a jak funguje? Keramická pánev je vyrobena z keramiky, materiálu s vynikající tepelnou vodivostí. To znamená, že se rychle ohřeje a rovnoměrně rozloží teplo po...
16. 12. 2023
Fazole jsou výbornou a cenově dostupnou surovinou, která se často používá v kuchyni po celém světě. Jsou plné chuti, bohaté na živiny a snadno stravitelné. Fazole jsou také skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálů. V tomto článku se podíváme na různé druhy fazolí, jejich pěstování v zahradě, přípravu před...
15. 12. 2023
Košťálová zelenina je skvělým způsobem, jak oživit vaši kuchyni a přidat do jídelníčku nové chutě a výživové hodnoty. Tato skupina zeleniny zahrnuje ředkvičky, mrkev, celer, petržel, kedluben a další. Jejich charakteristickou vlastností je tvrdá a vláknitá struktura, která jim dala název "košťálová". Tyto druhy...
14. 12. 2023
Udon nudle jsou tradiční japonské těstoviny, které se staly oblíbeným pokrmem po celém světě. Jejich jedinečná chuť a textura je neodolatelná pro milovníky asijské kuchyně. V tomto článku vám představíme chutné a jednoduché recepty na udon nudle, které si můžete snadno připravit doma. Připravte se na exotickou cestu do...
13. 12. 2023
Co je okurková omáčka a jak se připravuje Okurková omáčka je tradiční a oblíbená omáčka v české kuchyni. Je to svěží a lehká omáčka s chutí okurky, která se hodí k různým pokrmům. Připravuje se z nasekaných okurek, zakysané smetany, cibule, octa a soli. Okurky se oloupou a nastrouhají nebo nakrájí na malé kousky....
12. 12. 2023
Co je jakostní víno? Jakostní víno je označení pro víno, které splňuje určité stanovené standardy a kritéria. Je to víno vyrobené z kvalitních hroznů a podléhající přísným kontrolám jak během výroby, tak i při degustaci. Jakostní víno musí pocházet z určených vinic, které jsou registrovány a sledovány. Toto...
11. 12. 2023
Co je eskymák? Eskymák je druh zmrzliny, který se vyznačuje svěžestí a lehkostí. Jeho textura je krémová a měkká, což ho odlišuje od ostatních druhů zmrzliny. Eskymák se často podává ve formě malých tyčinek, které jsou ideální pro rychlé osvěžení v horkém letním dni. Je oblíbený zejména u dětí, ale i...
10. 12. 2023