Zkuste nový hit - recept na neodolatelný banánový chlebíček!

Banana Bread Recept

Vítejte u návodu na přípravu lahodného banánového chleba! Tento recept je skvělou volbou pro ty, kdo si rádi dopřávají sladké pochoutky. Sledujte jednoduchá kroky a pečte si doma vynikající banánový chléb jako profesionál!

Seznam potřebných ingrediencí

Seznam potřebných ingrediencí pro banánový chléb:

- 3 zralé banány

- 1/3 šálku rozpuštěného másla

- 1/2 šálku hnědého cukru

- 1 vejce

- 1 čajová lžička vanilkového extraktu

- 1 čajová lžička jedlé sody

- Špetka soli

- 1 a 1/2 šálku hladké mouky

Toto jsou nezbytné suroviny pro přípravu vynikajícího banánového chleba. Můžeš začít vařit!

Postup:

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience. Potřebujete 3 zralé banány, 2 vejce, 1/2 hrnku cukru, 1/3 hrnku oleje, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžičku jedlou sodu a špetku soli.

2. Banány oloupejte a rozmixujte je dohladka pomocí mixéru nebo vidličkou.

3. Přidejte vejce, cukr a olej k rozmixovaným banánům a důkladně promíchejte.

4. Směs postupně prosévejte do misky s moukou, sodou a solí. Každýkrát důkladně promíchejte, abyste dosáhli hladké konzistence těsta.

5. Předehřejte troubu na teplotu 180°C a připravte si plech na pečení chleba.

6. Nalijte těsto do připraveného plechu na pečení chleba a dejte péct do trouby na dalších 50-60 minut, dokud není zlatohnědý a upečený (zašpikování vidličkou by mělo vyjít suché).

7. Nechte vychladit po vyndání z trouby asi 10 minut, pak nakrájejte na plátky a servírujte, například s máslem a ovocem. Dobrou chuť!

1 Příprava banánů

Pokud se chcete pustit do přípravy banánového chleba, prvním krokem je připravit samotné banány. V této části se naučíte, jak na to.

Potřebné suroviny:

- 3 středně velké zralé banány

- vidlička

- miska

Postup:

1. Oškrábejte banány a rozmačkejte je vidličkou v misce, dokud nevznikne hladká a jednotná hmota.

2. Hmotu použijte podle receptu na banánový chléb.

Teď máte hotovo a můžete se pustit do dalších kroků vašeho receptu na lahodný banánový chléb!

2 Smíchání suchých ingrediencí

Pokud máte zájem si připravit vynikající banánový chléb doma, prvním krokem je smíchání suchých ingrediencí. Speciálně pro Vás jsme připravili jednoduchý návod, jak postupovat správně. Stačí mít po ruce hrníček, míchací misku a váhu na měření ingrediencí. Když budete dodržovat následující postup, vaše banánový chléb bude jistě chutnat fantasticky!

3 Smíchání tekutých ingrediencí

Pokud chcete připravit chutný banánový chléb, je třeba pečlivě postupovat. V této fázi je nejdůležitější správně smíchat tekuté ingredience. Vezměte si misku a v ní smíchejte rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt. Potom do směsi vmíchejte zralé banány nakrájené na menší kousky a mléko. Důkladně promíchejte a přidejte sušené ingredience podle receptu. Tímto způsobem vytvoříte dokonalou základní směs pro vaše lahodné banánové pečivo!

4 Smíchání suchých a tekutých ingrediencí

Při přípravě banánového chleba je důležité správně smíchat suché a tekuté ingredience. Tím získáte dokonalou konzistenci těsta a vaše banánový chléb bude naprosto lahodný. Následujte náš jednoduchý postup, jak správně smíchat tyto dvě skupiny ingrediencí a připravit si tak skvělý banana bread!

5 Přidání připravených banánů

Připravené banány jsou klíčovou ingrediencí pro dokonalý banánový chléb. Následující krok v našem receptu je tedy velmi důležitý! Zde se dozvíte, jak správně přidat připravené banány do těsta a zaručit si tak šťavnatý, aromatický a lahodný banánový chléb. Sledujte nás a uvidíte, jak snadné to je!

6 Pečení v troubě

Pokud si přejete upéct skvělý banánový chlebíček, nejlepší volbou je trouba! Zde jsou naše tipy a triky pro dokonalé pečení v troubě: odlepovací papír použijte pro snadné vyndání chleba z trouby, předehřejte troubu na správnou teplotu a sledujte čas vaření, aby byl váš chlebíček podle vašich představ. S tímto jednoduchým receptem na banánový chléb a pokyny pro pečení v troubě, se budete cítit jako profesionální pekař!

Doporučení a tipy

Doporučení a tipy pro dokonalý banánový chleb:

- Použijte velmi zralé banány - budou sladší a snáze se rozmačkají.

- Přidejte trochu skořice nebo ořechů pro vylepšení chuťových vlastností.

- Pokud nechcete použít cukr, můžete nahrát medem nebo javorovým sirupem.

- Pečte na 160 stupňů Celsia po dobu asi 60 minut - kontrolujte průběh pečení pomocí zapichování vidličkou (měla by vyjít suchá) a vizuálně sledujte zbarvení svrchu chleba (mělo by být zlatohnědé).

Závěr: Čerstvě upečený banánový chléb je vynikající pochoutkou, kterou si můžete dopřát kdykoliv během dne. Pokud jste dodrželi náš banana bread recept a postup, můžete se těšit na lahodné aroma banánů a skvělou chuť. Pokud jste si připravili větší porci, nebojte se zbytek zamrazit a mít tak vždy po ruce svou oblíbenou sladkost. Doufáme, že Vám naše recepty pomohly a těšíme se na Vaše další komentáře a zpětnou vazbu.

Publikováno: 28. 06. 2023

Kategorie: vaření

Autor: Ludmila Patočková

Tagy: banana bread recept | návod na přípravu banánového chleba