Zakouzlete jako hraběnka s těmi nejlepšími hraběnčinými řezy!

Hraběnčiny Řezy

Vítáme vás u našeho receptu na lahodné hraběnčiny řezy, které budou určitě lahodným zpestřením vašeho jídelníčku! Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tyto dokonalé dorty, které okouzlí každého hosta.

Ingredience

Ingredience pro Hraběnčiny řezy:

- 250 g másla

- 2 hrnky cukru

- 4 vejce

- 1 hrnek kakaa

- 1/2 lžičky soli

- 1 hrnek hladké mouky

- 1 lžička prášku do pečiva

- 1 hrnek mléka

Připrav si ingredience na tento skvělý recept na Hraběnčiny řezy a užij si výbornou chuť této pochoutky!

Postup přípravy

Postup přípravy pro hraběnčiny řezy:

1. Nejprve si připravte suroviny: 200 g cukru, 200 g másla, 5 vajec, 200 g hladké mouky a lžičku prášku do pečiva.

2. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny.

3. Postupně přidávejte jedno po druhém vejce a důkladně promíchejte.

4. V další míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně je vmíchejte do směsi s máslem a cukrem.

5. Směs nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o velikosti 20 x 30 cm.

6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut nebo dokud není dortová hmota upečená.

7. Mezitím si připravte krém: ve vodní lázni rozehřejte šest žloutků s polovičkou sklenice cukru a lžící vanilkového extraktu. Za stálého míchání vařte asi deset minut nebo dokud se krém nezačne zahustit.

8. Potom krém odstavte z ohně a vmíchejte mu také půl litru hustšího kyselého šlehače.

9. Tento krém pak nanesete na upečený plech a můžete ho nechat chvíli odpočinout v lednici, dokud se ztuhne.

10. Na závěr hraběnčiny řezy ozdobte čokoládovou polevou a nakrájenými oříšky.

Dobrou chuť při přípravě i konzumaci!

1. Příprava korpusu

Při přípravě tohoto receptu je důležité mít k dispozici správný korpus těsta. V této části se dozvíte, jak připravit perfektní těsto pro hraběnčiny řezy.

2. Příprava krému

2. Příprava krému:

Krém je klíčovým prvkem hraběnčiných řezů a dodává jim ten správný krémový nádech. K přípravě budete potřebovat šlehačku, máslo, cukr a vanilkový extrakt. Nejprve ušlehejte šlehačku do tuhého šlehu a postupně přidejte máslo nakrájené na kousky, aby se dobře spojily. Poté přidejte cukr a vanilkový extrakt a míchejte dokud nedosáhnete dokonalého krému.

S tímhle chutným krémem si vaše hraběnčiny řezy získají srdce každého milovníka sladkostí!

3. Sestavení dortu

Připravte se na sladkou výzvu a sestavte svůj vlastní dort hraběnky s naším receptem na hraběnčiny řezy. S námi uvidíte, jak jednoduché je vytvořit tento lahodný dezert plný vrstev krému a čokolády. Následujte naše postupy krok za krokem a překvapte své hosty tímto dokonalým dortem!

Tipy a triky

Přinášíme vám užitečné tipy a triky pro přípravu lahodných hraběnčiných řezů. Tento recept se nedávno stal velkým hitem mezi sladkými pochoutkami a my vám ukážeme, jak na něj nejlépe a nejjednodušeji. S našimi tipy budou vaše hraběnčiny řezy dokonalé!

Závěr - Užijte si svůj vlastní šťavnatý kousek hraběnčiných řezů! Tento recept je snadný a rychlý na přípravu, takže neváhejte a dejte se do práce. Vaší chuťovou buňku zaručeně potěší jemné vanilkové krémy a čokoládové polevy, které se spojují s lehkým těstem, aby vytvořily dokonalou sladkost pro každou příležitost. Připravte tuto lahůdku dnes a užijte si svou vlastní plnou chuť!

Publikováno: 05. 05. 2023

Kategorie: vaření

Autor: Zuzana Šmídová

Tagy: hraběnčiny řezy | recept