Začarovaný recept na segedínský guláš od babičky, který vás okouzlí svou chutí!

Segedínský Guláš Podle Babičky

Úvod:

Seznamte se s nejlepším receptem na segedínský guláš, který jsme se naučili od naší babičky. Tento tradiční pokrm z maďarské kuchyně osloví každého milovníka hustých a sytých jídel plných chuti. Připravte se na chuťový zážitek a následujte naše jednoduché kroky, jak připravit lahodnou a kořeněnou směs maso-zelí.

Seznam ingrediencí

Seznam ingrediencí pro segedínský guláš podle babičky:

- 500 g vepřového masa na guláš

- 1 velká cibule

- 2 stroužky česneku

- 2 lžíce sádla

- 3 lžíce papriky

- 1 plechovka kyselého zelí (400 g)

- 1 plechovka rajčatového protlaku (400 g)

- sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Postup přípravy:

1. Nakrájejte 500g vepřového masa na menší kousky.

2. Očistěte a nakrájejte na drobné kousky 2 cibule a 2 papriky.

3. Rozehřejte v kastrůlku olej a osmahněte maso z obou stran, dokud nezezlátne.

4. Přidejte cibuli a papriku k mase a restujte, dokud nezměknou.

5. Přidejte 1 lžíci mleté sladké papriky, sůl a pepř podle chuti.

6. Zalijte směs horkou vodou tak, aby masa byla přikryta, přidejte 2 loupaná stroužky česneku.

7. Vložte na poslední chvíli do guláše pár brambor nakrájených na kostičky (cca 200g).

8. Vařte na mírném ohni asi 60-90 minut, dokud není maso měkké.

Podávejte segedínský guláš s houskovými knedlíky a zakysanou smetanou. Dobrou chuť!

Variace receptu

Variace receptu na segedínský guláš podle babičky

Pokud máte rádi tradiční segedínský guláš, existuje mnoho způsobů, jak ho můžete přizpůsobit svému vkusu. Zde najdete několik kreativních a chutných variací tohoto oblíbeného jídla. Experimentujte s různými druhy masa, kořením nebo zeleninou a objevte nové zajímavé kombinace!

Tipy a triky

Tipy a triky pro dokonalý segedínský guláš podle babičky

Pokud chcete uvařit opravdu autentický segedínský guláš dle receptu vaší babičky, poslouchejte tyto tipy a triky:

1. Použijte kvalitní maso - ideálně vepřové krkovi nebo pleci.

2. Přidávejte koření postupně a ochutnávejte, aby byla chuť dokonalá.

3. Nezapomeňte na kyselou smetanu - ta dodá guláši unikátní chuť.

4. Nechte guláš dusit na nižší teplotě po delší dobu, aby se maso dokonale změkčilo a koření vsáklo do masa.

5. Podávejte s knedlíkem nebo houskovým knedlíkem a zakončete to sklenicí dobrého vína.

S těmito tipy zaručeně připravíte segedínský guláš podle babičky jako profesionál!

Závěr: S nadějí, že si guláš užijete!

Doufáme, že náš recept na segedínský guláš podle babičky vás nadchl. Tento tradiční český pokrm je nejen chutný, ale také snadno připravitelný. Pokud jste nezkušený kuchař, nemusíte mít obavy, protože recept je velmi jednoduchý a bude skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo setkání s přáteli. Ať už si guláš dopřejete kdekoliv a s kýmkoliv, doufáme, že si ho užijete a budete se na něj těšit i v budoucnu!

Publikováno: 29. 05. 2023

Kategorie: jídlo

Autor: Oliver Vlček

Tagy: segedínský guláš podle babičky | recept na guláš